Aanleg en onderhoud van Zwemvijvers

Zwemvijvers, een combinatie van een vijver en een zwembad. Het komt steeds meer voor en het is een uitstekende manier om nog meer uit je tuin te halen! Het hele jaar natuurlijk mooi en schoon water zonder chloor of andere chemicaliën zoals in een zwembad het geval is. Een vijver waarin gezwommen kan worden, dat is een zwemvijver, een geheel ecologisch systeem met uiteraard zeer mooi en minder opvallend een natuurlijk filter en mooie natuurlijke beplanting. Een geheel andere uitstraling dan het klassieke blauwe zwembad waar je ook je filters en andere zaken kwijt zal moeten in huis, de garage of in een tuinhuis, zwembadhuis of bijgebouw.

Ontwerp

Een zwemvijver kent als ontwerp direct een van de grote voordelen, de zwemvijver kan immers te opzichte van een zwembad op een geheel natuurlijke wijze worden geïntegreerd in de tuin in een vorm die u wenst, organisch en natuurlijk of juist rechthoekig en strak modern. Door het ontwerp is een zwemvijver het hele jaar door aantrekkelijk en niet alleen in de warme zomermaanden wat bij een klassiek blauw bad vaak slechts het geval is.

Aanleg

De aanleg van een zwemvijver kan in iedere bestaande tuin worden geintegreerd, bij een nieuw aan te leggen tuin is het gemakkelijker om direct met het ontwerp en de planning rekening te houden met alle aspecten van de zwemvijver. Het uitgraven en profileren gebeurd door Tanis Goeree geheel in eigen beheer, mogelijk met kleine machines in het geval van een bestaande tuin, zodat de bestaande tuin zoveel mogelijk wordt ontzien. Een zeker ook te noemen voordeel zijn de beheerskosten, ten opzichte van een klassiek blauw bad is het onderhoud zeer beperkt.

Onderhoud

Een zwemvijver wordt in alle gevallen voorzien van minstens 1 natuurlijk filter, desgewenst kan het met meerdere natuurlijke filters worden uitgevoerd. Een natuurlijk filter is in feite een ecologisch systeem, een correct aangelegd ecologisch systeem heeft nagenoeg geen menselijke tussenkomst nodig. Het water stroomt met behulp van een pomp door een afgescheiden deel van de vijver, dit deel is het natuurlijke filter gevuld met bijvoorbeeld lavasteen en beplant met water zuiverende moeras planten, een natuurlijk filter heeft geen chloor en chemicaliën nodig.

Voeding, dat moet met mate gebeuren bij een zwemvijver, waarom? Om algengroei te voorkomen! Indien er voeding teveel in het water komt zal alg ontstaan. De beplanting die de voedingsstoffen uit het filter opnemen dienen daarvoor ook, voor het afsterven van het blad, te worden afgeknipt. In het geval dat er grote bomen in de buurt van de zwemvijver staan dient het afgevallen blad hiervan wat wat naar de bodem gezonken is te worden opgeruimd. Ruim je het niet op dan vertoort het evenwicht van het water in de vijver.

Echter dit soort onderhoud is veel goedkoper dan van een normaal klassiek zwembad. Een bodemdrain door die minimaal een te plaatsen, een hulpmiddel wat ingezet wordt om het water van onderuit de zwemvijver weg te zuigen en vervolgens het filter in te pompen, wordt het verrichten van deze onderhoudswerkzaamheden aanzienelijk verminderd.

Door de pomp in het filter ontstaat er een stroming welke het oppervlakte vuil naar het filter dirigeert.

Heeft u interesse in een zwemvijver?

Voor een geheel vrijblijvende offerte c.q. afspraak belt u ons of vult u het offerte formulier in.

Tanis Goeree B.V.

Postadres:
Hofdijksweg 29
3253 KC Ouddorp
Vestigingsadres:
Hofdijksweg 29
3253 KC Ouddorp
T: 0187 - 49 95 59
Algemene voorwaarden
Privacy en cookies
Disclaimer
Werkgebied